Nikola Jakšić (©Starsport)
Nikola Jakšić (©Starsport)

Nikola Jakšić zbog povrede propušta Ferencvaroš i F4 Kupa; virus pokosio Radnički

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 18:22

Centralni bek Novog Beograda neće u bazen pre sredine februara u najboljem slučaju...

Do završnog turnira Kupa Srbije i bitke za prvi trofej u sezoni ostalo je manje od nedelju dana (igra se idućeg vikenda, polufinala su na programu u subotu), a prošlogodišnji finalisti, Novi Beograd i kragujevački Radnički, imaju kadrovskih problema.

Novi Beograd je na trećem turniru Jadranske lige upisao tri pobede i blizu je da osigura prvo mesto u ligaškom delu, i samim tim dobije organizaciju Fajnal-fora. Ali, u Šapcu je “izgubio” Nikolu Jakšića. Centralni bek srpskog i regionalnog šampiona povredio je mišić leve ruke i zbog toga će propustiti Kup Srbije.

Izabrane vesti

Nikola Jakšić će van terena biti minimum dve ili tri nedelje, možda i jače, jer u natrpanom kalendaru Živko Gocić neće žuriti sa vraćanjem u pogon srpskog reprezentativca. Ima i više nego dovoljno opcija na toj poziciji: Radomira Drašovića i Dimitriosa Skumpakisa, a i ostatak spoljne linije može da odgovori zahtevima na centralnoj poziciji u defanzivi i prilikom organizovanja napada.

Zadobio je Nikola Jakšić povredu protiv Partizana – zbog slične je letos propustio Evropsko prvenstvo u Splitu i početak sezone – i propustio je duele sa radničkim i Crvenom zvezdom na turniru Jadranske lige u Šapcu. Izostaće sa Fajnal-fora Kupa Srbije, ali i utakmice Lige šampiona koja prethodi borbi za prvi domaći trofej.

Vicešampion Evrope u sredu gostuje Ferencvarošu, neće centralni bek igrati u Budimpešti, a posle kupa Novi Beograd će igrati sa Šapcem u Superligi Srbije, pa Sabadaljom u Ligi šampiona za kraj prvog kruga. Ukoliko se prve prognoze ispostave tačnim, za očekivati je da Nikola Jakšić bude spreman za novi derbi sa Kragujevčanima u domaćem šampionatu.

Ima novobeogradski klub zdravstvenih problema – nije samo Nikola Jakšić, u Šapcu se nije “skidao” Radoslav Filipović, a kompletan turnir preskočio je Strahinja Rašović – ali i Radnički. Uroš Stevanović nije mogao da računa na Lazara Dobožanova za utakmice regionalne lige, propustio je reprezentativni golman duele zbog bolesti, a zdravstvene tegove imali su i Marko Radulović, Nemanja Vico, Stefan Todorovski

Pomenuti trio nastupio je u utakmicama sa Šapcem i Novim Beogradom, evidentno je bilo da nisu u stabnju da odigraju na visokom nivou, što je rezultiralo ubedljivim porazom od regionalnog prvaka. Isceđeni su bili posle duela sa najvećim rivalom i Uroš Stevanović nije želeo da ih “skida” za Mladost. Iskoristili su Zagrepčani činjenicu da je među stativama bio 17-godišnji David Pantelić i otkinuli bod.

Za očekivati je da Radnički bude kompletan za završni turnir Kupa Srbije na kome brani trofej, ali je veliko pitanje u kakvom će ga stanju nosioci igre dočekati. Jer, biće im potrebno vreme za oporavak, a njega nema previše.

Fajnal-for Kupa Srbije ne dolazi u pravom trenutku po učesnike Lige šampiona...


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara